BESTÄLL

Förlåt för den här gången

Förlåt för den här gången

Jag ringde upp framtiden och det var ett av brorsans barnbarns barnbarn som svarade, en pigg yngling, rapp i käften, rolig och full i fan. Han hade ont i ett knä, sa han. Dagen innan hade han försökt planka in till lövsprickningen och blivit upptäckt och nedbrottad av väktare.

– Vad menar du? frågade jag. Vem som helst får väl se lövsprickningen?

– Inte nu längre, sa han. Den är privatägd.

Så börjar en av berättelserna i boken Förlåt för den här gången som släpptes på förlaget Vildhallon hösten 2020. 2019 belönades KG Malm med Lasse O’Månssons Naturastipendium av Sala kommun och fick tillbringa en månad i Drängstugan vid Sala Silvergruva. Det resulterade i en bok som  är en slags korsning av prosapoesi, noveller och skepparhistorier och innehåller 52 humoristiska och tänkvärda historier.

Murardrömmar

Köp skivan

Materialet på dubbel-CDn Murardrömmar har kommit till och formats genom många års turnerande och möten med publik på scener i Sverige och Norden. Murardrömmar består av monologer, dikter och berättelser av KG Malm, varsamt ljudillustrerade och tonsatta av kollegan Dan Viktor. KGs bakgrund som byggnadsarbetare har varit inspirationskälla till många av texterna, fast här diskuterar hantverkarna ofta sådant som guds eventuella existens och Oidipuskomplexet. Här möter det vardagliga och välbekanta det skruvade och absurda. I texterna får vi möta mannen som bjuder ut sig själv på restaurang, den Indiske självplågaren Radji som finner en guru och överman i sin svenska granne och muraren som tvingas försörja sig som trubadur för att få det att gå ihop ekonomiskt.

Berättaren är en roll som idag nästan är bortglömd, men Murardrömmar påminner mig om dess storhet.

Murardrömmar… en särling till godnattsaga för stora barn. En vacker sådan. – Sara Parkman · Lira

Beställes direkt av KG Malm