GRATTIS!

Nu har du hittat till KG Malms hemsida och det har du gjort helt rätt i!

KG Malm härstammar från Sörmlands statarlängor och är en vissångare, berättare, författare och skådespelare som numera är bosatt i Göteborg. Han gör föreställningar, konserter och turnéer i Sverige och Norden, ensam eller tillsammans med någon av de grupper och kollegor han samarbetar med.

 

KG Malms framträdanden kännetecknas av värme, publikkontakt och vildvuxna polisonger.

Själv beskriver han det så här: När jag var 19 år och arbetade på en byggfirma kom chefen en dag fram till mig och sa: Du skall inte bli murare, du ska stå på en scen, sjunga och ljuga ihop dumma historier. Och det är väl ungefär vad jag har sysslat med i ganska många år. Fast ljuger gör jag naturligtvis aldrig.

Tillsammans med olika kollegor har han släppt 4 skivor samt medverkat på flera samlingsalbum. Dubbel-CD:n Murardrömmar med egna texter och monologer, som med varsam hand och finess ljud och musikillustrerats av kollegan Dan Viktor släpptes 2011. Boken Förlåt för den här gången gavs ut hösten 2020 på Vildhallons förlag.

Aktuellt

Förlåt för den här gången

Förlåt för den här gången heter KG Malms nya bok – en slags korsning av prosapoesi, noveller och skepparhistorier. Boken släpptes på Vildhallon hösten 2020 och innehåller 52 dråpliga, humoristiska och tänkvärda historier som fångar läsaren med sitt rika och underfundiga språk.

Läs mer…

Humoristen, Dan Andersson

Många tolkningar av Dan Anderssons diktning har gjorts men sällan har han framställts som en muntergök. Till 100-årsminnet av skaldens bortgång har KG Malm och Mika Olavi djupdykt i Dan anderssons svarta humorskatt. Det var på tiden!

Läs mer…

Pressröster

K-G Malms monolog om hantverkarna som hamnar i en filosofisk diskussion för eller emot Freuds teori om oidipuskomplex är bländande intellektuell humor i Tage Danielssonklass.

Karl-Gunnar Malms monolog över mannen som en kväll gick ut med sig själv:
en textmässigt begåvad och väl framförd liten pärla.

KG Malm glänser i ett par egna monologer.

Karl-Gunnar Malm rivstartade torsdagskvällen med sitt spirituella mellansnack.

© Copyright – KG Malm